• Ondersteuning nieuwe culturele activiteiten
    Heb je plannen om een uitvoering, optreden, workshop o.i.d. in De Glasbak te organiseren, maar loop je vast met de organisatie hiervan? Neem contact met ons op, wellicht dat wij je een duwtje in de goede richting kunnen geven.

Met de voorstelling “036JongAlmere” gaat SMOA door de ogen van de jongeren op zoek naar hun identiteit. In deze theatervoorstelling vinden we onze superkracht in het ‘anders zijn’. 036JongAmere is in Almere te zien en gaat in première op 2 april in De Glasbak.

Almere is een jonge stad. Een groot deel van de inwoners zijn jong. Almere: “Je zou er dood nog niet gevonden willen worden.” zeggen buitenstaanders. Dat geldt niet voor de jeugd die er woont. Voor hen is Almere hun thuis, een veilige woonplaats. Op weg naar volwassenheid banen ze zich een weg door een verscheidenheid aan culturen en krijgen ze te maken met vooroordelen, discriminatie en werkeloosheid. In deze theatershow volgen we het leven van enkele van deze jongeren, terwijl ze op zoek gaan naar hun identiteit.


Dan doet Covid-19 zijn intrede. Lockdown, mondkapjes, thuiswerkende ouders; wat moeten ze ermee? Centraal staat de verbinding. Luisterend naar elkaar, elkaar begrijpend, elkaar de helpende hand toe stekend komen ze tot de ontdekking dat Almere één grote, prachtige bloementuin is voor wie er open voor staat.

Theatermakerij Marjan Oostrum MOT maakt een grappige en ontroerende voorstelling met dans, rap en poëzie bijgestaan door amateurs en aanstormende talenten.
Verder werken mee zangcoach en rapper Black Rockstar (Rivelino Rigters), choreograaf Cefas Valdink van MOVES, productieleider Romy Piergoelan, media techniek (foto’s en video) Uldbridt Paulina, Dansschool Desi Rhythem, klankbord voor de jongeren Debby Zebeda, poezie (Spoken Word) Uchaindani en toneelmeester Angelo Maduro.


036JongAlmere gaat op 2 april 2022 in première in de Glasbak, Lierstraat 21 en wordt mede mogelijk gemaakt door het VSB Fondsen Cultuurfonds Almere.


Voor info ga naar onze website https://smoa.nl/