• Ondersteuning nieuwe culturele activiteiten
    Heb je plannen om een uitvoering, optreden, workshop o.i.d. in De Glasbak te organiseren, maar loop je vast met de organisatie hiervan? Neem contact met ons op, wellicht dat wij je een duwtje in de goede richting kunnen geven.

Medewerkers
Erwin Budding - Sociaal Beheerder

Wendy Mertens-Schrage - Medewerker beheer

Vrijwilligers

Een team van enthousiaste vrijwilligers maken de vele activiteiten in De Glasbak mogelijk. Zij doen de administratie, helpen bij de bar tijdens repetities en voorstellingen en staan de huurders en bezoekers bij met raad en daad. Wil je zelf iets betekenen als vrijwilligers bij De Glasbak? Mail ons dan!

Stagiaires

Ook stagiaires van verschillende opleidingen maken deel uit van het Glasbak team. Zij doen barwerkzaamheden, helpen met de dagelijkse werkzaamheden en organiseren diverse eigen activiteiten, waaronder Cultureel Ondernemen.

De Glasbak – Theater & Cultureel Centrum| Stagiair(e) Programma & Productie | 32-36 uur | CMV derdejaars| Start: April 2014 (in overleg ook eerder/later)

De Glasbak - Theater en Cultureel Centrum is een theater en ontmoetingsplaats voor amateur podiumkunstenaars, (semi) professionals, verenigingen en organisaties die allemaal raakvlakken hebben met de culturele sector. De Glasbak stimuleert podiumkunstenaars om cultureel te gaan ondernemen en ondersteunt daar waar nodig is. Een plek waar nieuwe culturele samensmeltingen ontstaan en waar diverse doelgroepen worden uitgedaagd om te participeren in de culturele sector.

In de Glasbak houd jij je bezig met het optimaliseren van deze ontmoetingsplaats en de productie van culturele activiteiten. Als stagiaire organiseer en programmeer jij (nieuwe) activiteiten of projecten. Dit bestaat uit het onderhouden van een cultureel netwerk, op zoek gaan naar nieuwe samenwerkingspartners, PR & marketing en administratieve werkzaamheden.
Je houdt je bezig met de dagelijkse werkzaamheden en daarnaast leid jij het project Cultureel Ondernemen!

Cultureel Ondernemen
Als stagiaire ondersteun en leid je het project Cultureel Ondernemen. Cultureel Ondernemen is een platform voor amateur podium kunstenaars, (semi) professionals, (non profit) organisaties, verenigingen en natuurlijk voor mensen met een ambitie voor cultuur. Een platform waar ruimte is voor ontmoeten, netwerken, verbinden, leren en het delen van ervaringen. Een plek met inspiratie van en voor een ander, waar creativiteit, kunst, cultuur en ondernemen centraal staat.
Cultureel Ondernemen biedt workshops, voorlichtingen en presentaties binnen diverse thema’s die raakvlakken hebben met Cultuur en Ondernemen. Een terugkerend programma 6 keer per jaar, met elke editie een nieuw thema.

Met Cultureel Ondernemen krijg jij de kans om een project zelf aan te sturen. Je kunt hierin jouw creatieve ideeën kwijt en staat vrij in het meedenken over de invulling van het programma. Met Cultureel Ondernemen ga je op zoek naar samenwerkingspartners, onderhoud jij contacten en leg jij nieuwe contacten. Je bewaakt binnen het project de missie, visie en doel van Cultureel Ondernemen en kijkt met een kritische blik naar de kwaliteiten hiervan. Daarnaast zal jij je bezig houden met de promotie, beheren van een begroting en bekijk je de mogelijkheden van Fondsenwerving.

Oproep vrijwilligeralt

Dankzij de inzet van vrijwilligers kunnen amateur-podiumkunstenaars in De Glasbak – Theater & Cultureel Centrum repeteren en voorstellingen geven. Vanwege een toenemende populariteit van De Glasbak zijn we wederom op zoek naar leuke en enthousiaste vrijwilligers die barwerkzaamheden willen verrichten!
De Glasbak is een theater en verzamelgebouw voor podiumkunstenaars van amateur tot beroeps, van jong tot oud. Podiumkunstenaars kunnen hier terecht voor toneel, dans, zang en muziek. Op de avonden doordeweeks vinden er repetities plaats en in het weekend zijn er voornamelijk voorstellingen.

Taken
Als barvrijwilliger bedien je de bar en zorg je er voor dat de bezoekers een leuke avond hebben. Je werkt vaak met andere vrijwilligers. 

De werkzaamheden van een barvrijwilliger bestaan uit:
- Gasten verwelkomen
- Drankjes verkopen
- Bier tappen
- Kassa bedienen
- Ondersteunen activiteiten waar nodig
- Informatie verstrekken
- Vragen beantwoorden
- Sfeer bepalen

Wie wij zoeken
Voor deze functie zijn wij per direct op zoek naar vrijwilligers die minimaal 1 keer per maand in het weekend een bardienst kunnen draaien. Man/vrouw, jong/oud.

Functie-eisen
Wij zoeken barvrijwilligers die:
- Kunnen tappen of bereid zijn dit te leren
- Samen met anderen kunnen werken
- Klantvriendelijk zijn
- Initiatief tonen
- Met geld om kunnen gaan
- Verantwoordelijk zijn
- Nederlands spreken
- 18 jaar of ouder zijn

Natuurlijk krijg je er ook wat voor terug! Je werkt in een leuk team met enthousiaste vrijwilligers. In de Glasbak heerst een professionele, maar open en gezellige sfeer. Je krijgt een kennismakingsgesprek en er is een inwerkperiode. Daarnaast wordt je begeleidt in je werkzaamheden. Je krijgt een reiskostenvergoeding. Ook is er natuurlijk het jaarlijkse vrijwilligersuitje! Als laatste bestaat er de mogelijkheid om cursussen en trainingen te volgen die jou als vrijwilliger ten goede komen. Één cursus is verplicht, namelijk de IVA (instructie verantwoord alcoholgebruik). Deze wordt gevolgd op kosten van De Schoor.

Om vrijwilliger te kunnen zijn bij De Glasbak dien je een VOG (verklaring omtrent gedrag) te overleggen.

Pas jij in dit profiel en heb je affiniteit met podiumkunsten? Neem dan contact op met de Sociaal Beheerder, Erwin Budding. Dit kan via glasbak@deschoor.nl of (036)5464895. De Glasbak is een onderdeel van De Schoor welzijnswerk in Almere.


 

Ana Meibergen - Bardiensten
Mohammad Shirsoleiman - Bardiensten
Emese Mornar - Bardiensten
Eudard von Morgen - Bardiensten
Suze Fernhout - Bardiensten 
Ans Kramer - Bardiensten
Elektra Peponis - Bardiensten
Liselotte de Jong - Bardiensten
Ceciel Hofs - Bardiensten
Marijke Busing - Bardiensten
Astrid Gijzendorffen - Bardiensten
Mohammad - Bardiensten
Carla van der Linden - Bardiensten

Stagiaires
Op dit moment is er geen stagiaire actief. interesse als stagiaire? Bel of mail ons voor meer info.


MAS stagiaires

De Glasbak maakt regelmatig gebruik van maatschappelijke stages

Vacature: Stagiaire CMV 2e of 3e jaars.

Voor meer info, bel of mail ons.